Uusi kustantamo aloittaa kolmella kirjalla

Fantasiaa, jännitystä ja romantiikkaa

Uusi kustantamo, textix.net, aloittaa muutamalla  kirjalla, mutta valikoima kasvaa pikaisesti, tulossa on kymmenkunta kirjaa. Textixin taustalta löytyy espoolainen perheyhtiö Arcadic viihdetuotanto oy, joka tähän asti on tunnettu lehdistään. Se ilmoittaa etsivänsä uusia käsikirjoituksia ja lupaa, että kaikki ehdokkaat luetaan ja kaikista kirjoitetaan lyhyt arvio. Parhaat julkaistaan tai ohjataan eteenpäin.

Vanhan lehtiratsun paluu

Uuden kustantamon sielu on vanha aikakauslehtiratsu Ali Kinnunen, joka laukkaa uudelle uralle eli kustantajaksi. Hän on tehnyt lehtiä etuperin ja takaperin ja työskennellyt kaikissa lehdentekoon liittyvissä tehtävissä. Hänellä on aina ollut sama haave kuin useimmilla toimittajilla eli palo kirjailijaksi. Hän on erityisen iloinen, että voi toteuttaa myös samanmielisten unelmia.
– Julkaisemme kirjoja, joista itse tykkäämme. Jokaisessa kirjassamme on jokin juju, joka tekee siitä erilaisen. Monissa on psykologinen säväys ja loppu on usein erilainen kuin näyttäisi. Enempää en voi enkä aio kertoa, kirjamme pitää lukea.

Naisten talo

Naisten talo on Alin oma kirja. Se kertoo yrittäjästä, joka on kahden yrityksen välissä ja etsii sitkeästi uutta. Samanlaisia yrittäjiä on maa täynnä. Jotkut onnistuvat, toiset eivät, kaikkia yhdistää periksiantamattomuus, joka joskus menee liiankin pitkälle. Kirjan mies onnistuu ja uusi yritys saa hyvin happea, mutta kuten elämässä monesti, kaikki romahtaa, eikä mies voi mitään asialle, johon hän on omasta mielestään syytön. Vankilan ovista astuu toinen mies, joka ei enää tiedä mitenpäin olisi. Hän löytää turvapaikan naisparin luota ja pyörähtää uudelle kierrokselle. Lopulta hänestä tulee valtakunnanisä, joka saa tai joutuu toteuttamaan monen naisparin tai yksinäisen naisen suurimman haaveen.

Murha Fiskarsissa

Pentti Halmeen uuden dekkarisarjan ensimmäisessä osassa esitellään nuori tutkija Iiris Varkiala työparinsa Johan Stacsin kanssa. Kirjan sankareita ovat myös sotaveteraani Elmeri ja saksanpaimenkoira Natso. Fiskarsin kauniissa maalaisympäristössä tapahtuu hirmutekoja, joihin ei tunnu olevan mitään järjellistä syytä. Ehkä ei olekaan. Nuorille tutkijoilla tapaus on vaativa, eikä ole varmaa, selviävätkö he siitä, onneksi heidän apunaan ovat Elmeri ja Natso. Kinkkisten tutkimusten pyörteissä Iirikselle selviää jotakin myös hänen omasta elämästään. Hän epäilee olevansa muu, mutta onko, se jää luettavaksi. Kirjasarjan tulevissa osissa Murha hoitokodissa ja Murha autopitseriassa paljastuu monta muutakin asiaa, jos kaikki selviävät hengissä.

Miekan suojelija

Con Trollerin fantasiakirjassa Miekan suojelija vanhan kievarin pihasta löytyy pieni Ada-tyttö seisomassa lähes alasti lumihangessa vain lämmin pallo kaulallaan. Mistä hän on tullut ja miksi hän on säilynyt hengissä kirpeänä pakkasyönä? Tyttö itse ei tiedä voimistaan, mutta vähitellen ne alkavat selvitä, eikä mikään ole enää entisensä. Kievarin isäntäväkikin joutuu toteamaan että ihmeitä tapahtuu, eikä niitä kannata miettiä. Ada viihtyy parhaiten Lummelammella Taikametsän Tonyn seurassa. Eräänä päivänä hän kuulee oikean äitinsä kutsun ja pääsee perille omista salaisista voimistaan. Sen jälkeen salamat sinkoilevat ja tulipallot täyttävät taivaan siellä jossakin, missä hyvä ja paha käyvät viimeiseen taisteluun.

Lisätiedot ja kuvat: www.textix.net 

FANTASIAA, JÄNNITYSTÄ JA ROMANTIIKKAA

Uusi kustantamo, textix.net, ei kuvia kumartele.  Kustantamon ajatus on yksinkertainen.

– Julkaisemme kirjoja, joita itse haluamme lukea. Jokaisessa kirjassamme pitää olla jokin juju, joka tekee siitä omanlaisensa. Romantiikkamme esimerkiksi on hieman erilaista, Naisten talossa päähenkilö ajautuu lopulta valtakunnanisäksi ja saa täyttää monen yksinäisen naisen tai naisparin hartaimman toiveen.

Jännitys kulkee perinteisempiä latuja, vaikkakin ensimmäisen kerran Murha Fiskarsissa -kirjassa esiteltävä nuori tutkija Iiris Varkiala on kaikkea muuta kuin tavallinen poliisi. Hän arvelee olevansa muu. Kirjasarjan tulevissa osissa Murha hoitolaitoksessa ja Murha autopitseriassa, selviää, miten on – jos tutkija selviää hengissä. Saattaa selvitäkin, kiitos wannabee-poliisikoira Natson, joka on matkalla ihan oikeaksi poliisikoiraksi.

Fantasiakirja Miekan suojelija kertoo velhoperheestä, joka joutuu elämään maanpaossa, kunnes kauan kadoksissa ollut miekka löytyy. Keskeisessä osassa on pieni Ada-tyttönen, joka löytyy meidän maailmastamme lumihangesta lähes alastomana vain lämmin pallo käsissään. Hän itsekään ei tiedä mahtavista voimistaan, mutta kun ne selviävät, ihmeitä alkaa tapahtua ja tulipallot sinkoilevat niin täällä kuin tuolla. Mutta voittaako lopulta hyvä vai paha, sitä selvitellään.

Textix.netin taustalla on perheyritys Arcadic viihdetuotanto oy. Kustantaja on Rauno Kinnunen, joka tunnetaan paremmin kirjoittajanimellä Ali Kinnunen. Hänet taas tietävät useimmat aikakauslehtien lukijat, hän on tehnyt lehtiä etuperin ja takaperin eli taustalla on pitkä ura aikakauslehtien eri tehtävissä ja vapaana kirjoittajana.

– Kävi niin, että kun kiinnostavia kirjoja ei alkanut löytyä, niitä piti ryhtyä kustantamaan, Ali sanoo.

Jatkossa textix.net julkaisee kymmenkunta kirjaa vuodessa ja ottaa vastaan ehdotuksia. Kustantamo on varautunut käsikirjoitusten tulvaan.

– Meillä on reilu meininki, kaikki käsikirjoitukset luetaan ja niistä annetaan arvio. Mieluisimmat julkaistaan! Yllättäkää meidät!

Teksti: Tapio Kantola

Maksu-, toimitus- ja palautusohjeet

INFO

Yhtiö: Arcadic viihdetuotanto oy

Postiosoite: Tiimalasintie 1 B 19, 02330 Espoo
Ly-tunnus: 0616582-6
Puhelin: 040 568 8148
Sähköposti: textixkustannus@gmail.com
Yhteyshenkilö: Rauno Kinnunen, rauno.tapio.kinnunen@gmail.com
Luottoluokitus: AAA

Tilausten käsittely: verkkokauppa

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Toimitusehdot: tilaukset toimitetaan postitse tilauksessa annettuun osoitteeseen muutaman päivän sisällä, eikä postituksesta aiheudu tilaajalle kustannuksia. Jos lähetyksessä on jokin vika, sen voi palauttaa meille ilmaiseksi, ohjeet kohdassa Palautusohjeet (alla).

Tilaajalla on oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa kirjan tai kirjojen saamisesta. Verkkokaupasta ostetun kirjan/kirjat voi palauttaa omalla kustannuksella alla olevien palautusohjeiden mukaan. Maksunpalautus tehdään verkkokaupassa käytetylle maksutavalle.

Jos tuotteessa on jokin vika, esimerkiksi paketti on vaurioitunut, maksamme kaikki palautuksesta aiheutuvat kulut tai lähetämme uudet kirjat tai uuden kirjan.  Soita meille numeroon 040 568 8148 tai laita sähköpostia osoitteeseen textixkustannus@gmail.com

Jos tuotteessa ei ole mitään vikaa, mutta haluat palauttaa kirjan tai kirjat, joudut maksamaan itse  palauttamisesta aiheutuvat kulut.

Tilausten käsittely: ennakkotilaukset

Maksuehdot: ennakkoon tilattujen kirjojen mukana tulee lasku, jonka maksuaika on 14 vrk.

Ennakkotilausten toimitusehdot:  tilaukset toimitetaan postitse tilauksessa annettuun osoitteeseen muutaman päivän sisällä siitä kun kirjat ovat ilmestyneet, eikä postituksesta tule  tilaajalle kustannuksia.

Voit peruuttaa ennakkotilauksen milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä joko puhelimitse 040 568 8148 tai sähköpostitse textixkustannus@gmail.com. Tilaajalla on oikeus peruuttaa tilaus vielä 14 vuorokauden kuluessa kirjan tai kirjojen saamisesta. Kirjan/kirjat voi palauttaa omalla kustannuksella alla olevien palautusohjeiden mukaan. Jos tuotteessa on jokin vika, esimerkiksi paketti on rikkoutunut, maksamme kaikki kulut tai korvaamme rikkoutuneet tuotteet. Ennen maksun palauttamista olemme yhteydessä tilaajaan.

PALAUTUSOHJEET

Palauta kirja tai kirjat  osoitteeseen
TextixKustannus / Arcadic viihdetuotanto oy, Rauno Kinnunen,  Tiimalasintie 1 B 19, 02330 Espoo.
Palautamme verkkokaupassa maksamasi summan samalla maksutavalla eli verkkokaupan kautta muutaman päivän kuluessa. Jos olet ennakkotilannut kirjasi ja maksanut ne laskulla, palautamme rahat tilillesi.

Tilaa puhelimitse tai sähköpostilla

Kirjojemme tilaaminen on helppoa.

Tilaajapalvelu

Voit soittaa tilaajapalveluumme ja tilaus astuu voimaan saman tien. Tilaajapalvelun numero on 045 170 1177, ulkomailta soitettaessa +358 45 170 117.

Sähköposti

Voit tilata minkä tahansa meidän julkaseman kirjan myös sähköpostitse laittamalla oman nimesi, osoitetietosi, puhelinnumerosi ja tilaamasi kirjan nimen osoitteeseen tilaus@arcadic.net

Verkkokauppa

Voit tilata haluamasi kirjan myös verkkokaupasta. Se avataan viimeistään viikolla 33.