Kirjojen esittely

Rakkautta, romantiikkaa, murhia ja fantasiaa

NAISTEN TALO

Onnellisten naisten tarina miehen kokemana

Kuva: almgren / Shutterstock

Kovaonnisen miehen auto tekee tenän keskelle ei mitään pienen pihatien eteen. Mies kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja aikoo jättää autonsa niille sijoilleen. Mutta sepä ei käykään kahdestaan talossa asuville naisille, heidän mielestään mies saa ottaa autonsa mukaan, heidän tielleen se ei jää!

Mies vähät välittää naisten motkotuksesta ja lähtee talsimaan tietä takaisinpäin. Naisten saksanpaimenkoira tassuttelee hänen peräänsä, ilmeisesti se on tunnistanut hengenheimolaisensa.
Kovin pitkälle he eivät kuitenkaan ehdi, kun tulta syöksevä lohikäärme ja kiltinoloinen toinen nainen syöksyvät paikalle autollaan soraa lennättäen.

Karkulaiset komennetaan autoon ja koko revohka palaa punaiseen taloon, jonka alaosa on saanut kauniin värin, mutta yläosa on vielä maalaamatta. Naisten pikakokous päättää, että mies saa jäädä heille yhdeksi yöksi, heillä kun ei ole ollut tapana ajaa ketään yönselkään.

Vielä aamullakaan miestä ei ajeta pois, päinvastoin. Tämä arvelee, että naiset eivät uskalla nousta korkealle ja talo on siksi saanut punaista vain alaosaan. Hän tarjoutuu maalaamaan yläosat, jos saa jäädä naisten luo. Näin tapahtuu, sovitaan että kun urakka on valmis, miehen on aika suunnata tielle.

Naiset tottuvat mieheen, tästä ei ole heille haittaa eikä harmia, päin vastoin, talo saa suojakseen kauniin punaisen värin melkein alta aikayksikön…. ja sitten miehen pitäisi lähteä. Tämä lupaa tehdä ihan mitä vain, ihan mitä vain, jos saa jäädä ja pitkän empimisen ja asioiden selvittelyjen jälkeen naiset lupaavat hänelle jatkoaikaa.

Mies kaipaa vaimoaan ja poikaansa, mutta tietää, että siihen elämään hänellä ei enää ole paluuta, siitä paratiisista hänet on karkotettu. Punaisessa talossa elämä sen sijaan asettuu uomiinsa. Mies tuntee kerrankin olevansa vapaa, kun ei tarvitse ajatella minkäänlaista romantiikkaa. Naiset rakastavat toisiaan, eivätkä edes vilkaise mieheen sillä silmällä: he riittävät toisilleen.

Näin mennään koko kesä: mies rakentaa naisten taloon yläkerran (ja huoneen itselleen) ja remontoi vanhan mummonmökin. Jopa kesämökkiä aletaan suunnitella Kuningatarlepakon saareen. Oikeasti nainen on nimeltään Eeva, hän on naisten henkinen tuki ja kohta myös miehen liittolainen.

Mies  tekee naisilleen jos jonkinlaisia palveluksia. Hän on tarvittaessa autokuski, tarjoilee juhlissa, käy naisten puolesta ostoksilla ja onpa hän esiintynyt nuoremman naisen poikaystävänäkin, kerran jopa sulhasena. Mikään inhimillinen ei ole hänelle vierasta. Hän tuntee jopa lievää mustasukkaisuutta, kun hänet syrjäytetään kovaäänisestä kokouksesta, johon suuri määrä naisia on kokoontunut. Hän saa tarjoilla heille, mutta sitten hänet ajetaan pois.

Jotain erikoista on tapahtunut. Mies kuulee vaikka ei haluaisikaan kuulla, että uusi juuri voimaan tullut laki merkitsee monelle naiselle kauheaa asiaa. Kun jokaisella keinohedelmöitetyllä lapsella on täysi-ikäisenä oikeus saada tietää oikean isänsä nimi, on helppo päätellä, että keinohedelmöitykset loppuvat ja moni jää ilman rakastamaansa vauvaa. Eikai kukaan hullukaan haluaisi, että 18 vuoden kuluttua ovelle ilmaantuisi tyttö tai poika isää etsimään, mitä siitä perhekin sanoisi.

Naisilla on ratkaisu ongelmaa: heidän mies! Hän suostuu kyllä! Hänhän on luvannut tehdä mitä vain, kunhan saa jäädä naisten taloon. Mies itse on autuaan tietämätön uusista suunnitelmista, kunnes ensimmäinen asiakas saapuu. Järkytyksestä selvittyään hän alkaa ajatella, että on hyvällä asialla. Hän antaa lahjan ihmiseltä ihmiselle, hänen avullaan moni unelma saattaa toteutua ja hän voi taas tuntea itsensä  jonkin arvoiseksi. Hän tekee jotakin, mitä kukaan muu ei pystyisi tekemään.

Elämä jatkuu: naisia tulee ja menee, mies täyttää velvollisuutensa ja tehtävänsä kuin mies. Mutta tähänkin paratiisiin luikertelee käärme. Mies pettyy raskaasti, kun selviää että naisilla on ollut muitakin tarkoitusperiä kuin hyvän tekeminen. Eeva auttaa selvittämään, että mistään kovin suuresta petoksesta ei oikeastaan ole ollut kysymys. Mies on tehnyt monille naisille suuren palveluksen ja he kaikki ovat miehelle hyvin kiitollisia – ainakin ne naiset, joiden luona Eeva ja mies käyvät vieraisilla. Eli kaikki hyvin – vai onko sittenkään?

Petturinaiset saavat houkuteltua miehen takaisin taloonsa, mutta kukaan ei pysty sanomaan, palaako mikään entiselleen. Kaikkein epävarmin on mies, joka ei voi olla ajattelematta, että hänen olisi pitänyt tietää. Hän on puhunut rakkauden lahjasta, mutta mistään semmoisesta ei ole ollut kysymys, häntä on vain käytetty hyväksi.

Vähitellen tilanne kuitenkin rauhoittuu ja mies on kohta kuin mitään ei olisikaan tapahtunut. Lahjanantaminen jatkuu, kunnes tulee ratkaiseva yö ja kaikki muuttuu lopullisesti!

Naisten talo
236 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
pyöristetty selkä
ISBN 978-952-69707-6-9

MURHA FISKARSISSA

Kuva: Karis 48 / Shutterstock

Fiskarsin kauniissa vanhoissa maisemissa alkaa tapahtua hirvittäviä asioita. Sotaveteraani Elmeri havahtuu naapurista kuuluvaan kovaan haukuntaan. Entisenä koiramiehenä Elmeri tietää heti, että koiralla on jokin suunnaton hätä: sen haukku kertoo pelosta ja ennen kaikkea mittaamattomasta raivosta.

Murha Fiskarsissa esittelee uuden tutkijakaksikon, joka tulee seikkailemaa useissa jatko-osissa. Tapausta tutkimaan lähetetään Keskusrikospoliisin nuori kaksikko Iiris Varkiala ja Johan Stacks, joille juttu on ensimmäinen oma juttu. Saksanpaimenkoira Natso liittyy tutkijakaksikon mukaan myös seuraavissa kirjoissa. Siitä tulee Murha Fiskarsissa -kirjan ja monen muun kirjan sankari, jonka taustan selvittäminen kestää oman aikansa. Paljastuu että se on jäänyt emännättä, kun tämä on murhatt. Natso päätyy lopulta Iiriksen hoiviin.

Muutamat muutkin tärkeät henkilöt esitellään ensimmäisen kerran tässä kirjassa. Esimerkiksi toimittaja Miro Korvenalasta tulee murhatutkimukselle korvaamaton apu, vaikka aluksi hänet pidätetäänkin ja heitetään kylmästi selliin. Miro ja Natso tuntevat toisensa ja juuri Miro pystyy nimeämään tämän alussa tuntemattomaksi jääneen saksanpaimenkoiran, jonka nimeä Elmerikään ei muista, vaikka he ovatkin olleet naapuruksia.

Miksi maalaisidylli joutuu murha-aallon kohteeksi, miksi kaikki inhimillinen paha tuntuu keskittyvän juuri Fiskarsin rauhalliseen kylämiljööseen? Tätä selvittäessään Iiris joutuu kääntämään kaikki kivet ja tutustumaan sellaisiin asioihin, joihin ei ehkä haluaisi tutustua, mutta yllättäen hän löytää myös itsestään uusia piirteitä, joista ei ole aikaisemmin tiennyt mitään – tai ei ole uskaltanut edes ajatella.

Kestää kauan ennen kuin pääepäilty, ensimmäisenä murhatun naisen entinen mies, maailmalta palaava liikemies Keijo Kuurto löytyy. Harmi vain, että myös hän joutuu murhayrityksen kohteeksi
eivätkä epäilyt hänen syyllisyydestään enää pädekään.

Kuka on syyllinen? Selviääkö se koskaan?

Murha Fiskarsissa on murhakirja, mutta siinä on kummallisen kiehtova lupaus myös odotettavissa olevasta romantiikasta, jonka tarkkaavainen lukija saanee selville. Ehkä jo seuraavassa murhakirjassa on myös rakkauden vuoro ainakin jossakin, ehkä kuitenkaan ei ihan tavallisessa muodossa. Se ainakin on varmaa, että saksanpaimenkoira Natso oppii poliisikoiraksi!

Murha Fiskarsissa
204 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
pyöristetty selkä
ISBN 978-952-69707-0-7

MIEKAN SUOJELIJA

Kuva: Liu Zishan / Shutterstock

Vanhan Miekan Majatalossa on alkamassa taistelu, jonka tarkastuspartion johtaja
tietää voittavansa. Tämä suostuu kuitenkin pilkaten ja ilkkuen lupaamaan
niskuroivalle nuorelle miehelle aseeksi vanhan ruosteisen miekan majatalon seinältä.
Johtaja valmistautuu upottamaan oman miekkansa nuoren miehen rintaan. Vain
vanha mies näkee miekan välähtävän ilmassa. Hän hymyilee kuullessaan hiljaista laulua.
Miekka lennähtää tuvan poikki välkkyen ja salamoiden. Kun poika nappaa sen
käteensä, miekka helisee kuin olisi päässyt kotiin. Sen ruosteinen pinta rapisee lattialle ja paljastaa kullanhohtoisen terän, joka loistaa taianomaista lumovaloa.
Arielin kadonnut miekka oli löytynyt!

Miekan suojelija -kirjassa seurataan umpihangesta alasti vain lämmin pallo
kaulassaan löytyneen pienen Ada-tytön seikkailuja. Hänet on lähetetty
turvaan meidän maailmaamme mutta lopulta hänen on palattava tuonne jonnekin, jossa hyvä ja paha käyvät viimeiseen taisteluun. Adan salaisia maagisia voimia tarvitaan!

Salamat sinkoilevat ja tulipallot lennähtelevät maailmoja halkoen ennen
kuin Syvyys saa omansa. Mutta kenet?

Kauhein asia tapahtuu: syvyyteen joutuu aivan väärä velho Calis, Adan isä. Hänen vaimonsa Auti syöksyy epäröimättä Caliksen perään juuri kun Syvyys sulkeutuu. Hän onnistuu viemään Caliksen savuavan ja kuolleen ruumiin mökilleen, mutta ei pysty herättämään miestään henkiin. Hän yrittää kutsua tytärtään, mutta tämä on kiinni toisen maailman asioissa ja kestää kauan ennen kuin hän pelmahtaa paikalle. Onko silloin jo liian myöhäistä? Ja kuinka pieni tyttö voisi auttaa?

Suomessa asuva, mutta amerikkalaiseen fantasiakirjallisuuden hyvin perehtynyt nuori kirjoittaja on luonut fantasiakirjan, joka kunnioittaa vanhoja perinteitä. Kaikki hyvän voimat keskittyvät pieneen lumityttö Adaan. Hänellä on maagisia kykyjä, joita hän ei itsekään tunne, varsinkin kun hänen äitinsä Auti koettaa kaiken keinoin salata asian tyttäreltään tätä suojellakseen. Ada on pieni vain tämänpuoleissa, tuonpuoleisessa hän on jo aikuinen, jolla on toinen nimikin: Lieko. Hänen paras ystävänsä  on lohikäärme Loki, joka lennättää hänet seikkailusta toiseen.

Edessä on viimeinen taistelu, mutta ilman Calista siitä ei tule voitokasta. Ei auta kuin yrittää mahdotonta!

Miekan suojelijan kirjoittaja Con Troller tahtoo varjella itseään ja kirjoittaa nimimerkillä, koska ei halua julkisuutta. Hänelle riittää kirjojen kirjoittaminen! ”Sam doah, sat Zada!”

Miekan suojelija
196 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
pyöristetty selkä
ISBN 978-952-69707-2-1

VALKOINEN KUOLEMA
– Murha hoitokodissa

Valkoisen kuoleman kansi

Sotaveteraani Elmeri on joutunut muuttamaan hoitokoti Kuusenoksaan. Siellä sattuu outoja sydänkohtauksia, joissa ei  näyttäisi olevan mitää väärää – kunnes Elmeri yritetään myrkyttää! Hän saa riistettyä myrkyttäjältä valkoista ainetta sisältävän ruiskun ja soitettua KPR:n Iiris Varkialalle, joka ryntää paikalle aina
rauhallisen mutta kylmähermoisen poliisikoiransa Natson kanssa. Jos Natsoa ei olisi, monelle Elmerin ystävälle saattaisi käydä huonosti. Ja jos murhaajan sunnitelmat toteutuisivat, valkoinen kuolema uhkaisi monia hoitolaitoksissa eläviä.

Valkoinen kuolema – Murha hoitokodissa
200 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
ISBN 978-952-7488-00-3

ENKELTEN TALO

Enkelten talon kansi

Vanha mies kertoo pojanpojilleen tarinaa ihmeellisestä Veljeskunnasta ja sen seikkailuista. Pojat kuuntelevat kertomusta tukka pystyssä ja vaativat aina vain lisää. Ehkä ensi kerralla…

Tarina saa alkunsa, kun taulukauppias Timi saa vaihdettua tauluillaan vanhan kulttuuria pursuvan talon Espanjasta. Siinäpä sitä sitten onkin miettimistä, mitä sillä tehtäisiin. Kirja kertoo ainutlaatuisesta Veljeskunnasta, jossa yksi haluaa perusta pankin, toinen taidegallerian, kolmas yrityskeskuksen, neljäs mediatalon ja viides oman valtion! Yksi haaveista toteutuu monien pitkien ja kosteiden neuvottelujen jälkeen.

Arvuuttelu ratkeaa lopulta lähes itsestään pankin ja Timin vaimon Marin avustuksella. Hänellä on hoitokoti Suomessa ja niinpä hän ehdottaa että Suomenkodille perustettaisiin sisarkoti Espanjaan. Näin tehdään ja myös pankki on tyytyväinen. Veljeskunta pääsee pörräämään suosikkipaikkaansa, jota he kutsuvat Hullujenhuoneeksi.

Enkelten talo on tarina ystävyydestä, rakkaudesta, sovituksesta, kaikesta tavoittelemisen arvoisesta. Mutta myös ihmismielen pimeän puolen pilkahduksesta. Kirja on omalla tavallaan veijaritarina, josta ei hauskoja sattumuksia puutu, mutta aina ei naurata, joskus on pakko myös itkeä. Eikä aina käy hyvin, vaikka voisi käydä.

Uutta Suomessa – kuntoutuskoti Espanjassa -lause on suunnaton menestys. Asiakkaita tulee ja menee ja koko Veljeskunta pääsee osallistumaan toimintaan. Kaikkein innostunein on Mari.

Hänen mielestään kaikki asukkaat ovat enkeleitä, hänen enkeleitään! Ja heidän puolestaan hän on valmis tekemään mitä vain, koska heitä hän rakastaa. Erityisen paljon silloin kun he tekevät pahojaan. Marin mielestä hänen  tehtävänsä tässä maailmassa on tehdä enkelien elämä vähän helpommaksi ja antaa heille edes maallista hyvää tässä julmassa ja epäoikeudenmukaisessa maailmassa.

Marin oma enkeli saapuu harrikalla, eikä mikään ole enää entisensä. Veljeskuntakin sai vaipua unholaan, erityisesti hänen entinen miehensä! Ehkä Veljeskunnan olikin tullut aika hajaantua.

Vanha mies kuittaa. Paitsi että hänen omalta osaltaan tarina ei olekaan aivan loppu. Vanhan kotikirkon alttaritaulua tapaillen: ”Katso uudeksi minä teen kaikki!”

Enkelten talo
228 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
ISBN 978-952-7488-02-7

VIIMEINEN VIESTI

Viimeisen viestin kansikuva

Viimeinen viesti on kertomus ikuisesta uskollisuudesta ja kaiken kestävästä rakkaudesta maailmassa, jossa on tapahtunut paljon sellaista, josta emme tiedä. Mies on odottanut viestiä montakymmentä vuotta. Kun se lopulta tulee, hän luulee mielikuvituksensa tehneen hänelle tepposet. Mutta totta se on!

Kirjekuoressa on matkalippu mustien oravien maahan Venezuelaan. Perillä häntä vastassa on nunna, jota hän huomaamatta seuraa vanhaan nunnaluostariin.

Sydän pakahtuen hän odottaa, kenet tulee tapaamaan. Kaikki ovat kuolleet, vain hän on jäljellä, mutta jollakulla on hänelle viesti ja viimeinen tehtävä.

Viimeinen viesti
190 sivua
koko: 145 x 210 mm
kovat kannet
sidottu
ISBN 978-952-7488-01-0