FANTASIAA, JÄNNITYSTÄ JA ROMANTIIKKAA

Uusi kustantamo, textix.net, ei kuvia kumartele.  Kustantamon ajatus on yksinkertainen.

– Julkaisemme kirjoja, joita itse haluamme lukea. Jokaisessa kirjassamme pitää olla jokin juju, joka tekee siitä omanlaisensa. Romantiikkamme esimerkiksi on hieman erilaista, Naisten talossa päähenkilö ajautuu lopulta valtakunnanisäksi ja saa täyttää monen yksinäisen naisen tai naisparin hartaimman toiveen.

Jännitys kulkee perinteisempiä latuja, vaikkakin ensimmäisen kerran Murha Fiskarsissa -kirjassa esiteltävä nuori tutkija Iiris Varkiala on kaikkea muuta kuin tavallinen poliisi. Hän arvelee olevansa muu. Kirjasarjan tulevissa osissa Murha hoitolaitoksessa ja Murha autopitseriassa, selviää, miten on – jos tutkija selviää hengissä. Saattaa selvitäkin, kiitos wannabee-poliisikoira Natson, joka on matkalla ihan oikeaksi poliisikoiraksi.

Fantasiakirja Miekan suojelija kertoo velhoperheestä, joka joutuu elämään maanpaossa, kunnes kauan kadoksissa ollut miekka löytyy. Keskeisessä osassa on pieni Ada-tyttönen, joka löytyy meidän maailmastamme lumihangesta lähes alastomana vain lämmin pallo käsissään. Hän itsekään ei tiedä mahtavista voimistaan, mutta kun ne selviävät, ihmeitä alkaa tapahtua ja tulipallot sinkoilevat niin täällä kuin tuolla. Mutta voittaako lopulta hyvä vai paha, sitä selvitellään.

Textix.netin taustalla on perheyritys Arcadic viihdetuotanto oy. Kustantaja on Rauno Kinnunen, joka tunnetaan paremmin kirjoittajanimellä Ali Kinnunen. Hänet taas tietävät useimmat aikakauslehtien lukijat, hän on tehnyt lehtiä etuperin ja takaperin eli taustalla on pitkä ura aikakauslehtien eri tehtävissä ja vapaana kirjoittajana.

– Kävi niin, että kun kiinnostavia kirjoja ei alkanut löytyä, niitä piti ryhtyä kustantamaan, Ali sanoo.

Jatkossa textix.net julkaisee kymmenkunta kirjaa vuodessa ja ottaa vastaan ehdotuksia. Kustantamo on varautunut käsikirjoitusten tulvaan.

– Meillä on reilu meininki, kaikki käsikirjoitukset luetaan ja niistä annetaan arvio. Mieluisimmat julkaistaan! Yllättäkää meidät!

Teksti: Tapio Kantola