Uusi kustantamo aloittaa kolmella kirjalla

Fantasiaa, jännitystä ja romantiikkaa

Uusi kustantamo, textix.net, aloittaa muutamalla  kirjalla, mutta valikoima kasvaa pikaisesti, tulossa on kymmenkunta kirjaa. Textixin taustalta löytyy espoolainen perheyhtiö Arcadic viihdetuotanto oy, joka tähän asti on tunnettu lehdistään. Se ilmoittaa etsivänsä uusia käsikirjoituksia ja lupaa, että kaikki ehdokkaat luetaan ja kaikista kirjoitetaan lyhyt arvio. Parhaat julkaistaan tai ohjataan eteenpäin.

Vanhan lehtiratsun paluu

Uuden kustantamon sielu on vanha aikakauslehtiratsu Ali Kinnunen, joka laukkaa uudelle uralle eli kustantajaksi. Hän on tehnyt lehtiä etuperin ja takaperin ja työskennellyt kaikissa lehdentekoon liittyvissä tehtävissä. Hänellä on aina ollut sama haave kuin useimmilla toimittajilla eli palo kirjailijaksi. Hän on erityisen iloinen, että voi toteuttaa myös samanmielisten unelmia.
– Julkaisemme kirjoja, joista itse tykkäämme. Jokaisessa kirjassamme on jokin juju, joka tekee siitä erilaisen. Monissa on psykologinen säväys ja loppu on usein erilainen kuin näyttäisi. Enempää en voi enkä aio kertoa, kirjamme pitää lukea.

Naisten talo

Naisten talo on Alin oma kirja. Se kertoo yrittäjästä, joka on kahden yrityksen välissä ja etsii sitkeästi uutta. Samanlaisia yrittäjiä on maa täynnä. Jotkut onnistuvat, toiset eivät, kaikkia yhdistää periksiantamattomuus, joka joskus menee liiankin pitkälle. Kirjan mies onnistuu ja uusi yritys saa hyvin happea, mutta kuten elämässä monesti, kaikki romahtaa, eikä mies voi mitään asialle, johon hän on omasta mielestään syytön. Vankilan ovista astuu toinen mies, joka ei enää tiedä mitenpäin olisi. Hän löytää turvapaikan naisparin luota ja pyörähtää uudelle kierrokselle. Lopulta hänestä tulee valtakunnanisä, joka saa tai joutuu toteuttamaan monen naisparin tai yksinäisen naisen suurimman haaveen.

Murha Fiskarsissa

Pentti Halmeen uuden dekkarisarjan ensimmäisessä osassa esitellään nuori tutkija Iiris Varkiala työparinsa Johan Stacsin kanssa. Kirjan sankareita ovat myös sotaveteraani Elmeri ja saksanpaimenkoira Natso. Fiskarsin kauniissa maalaisympäristössä tapahtuu hirmutekoja, joihin ei tunnu olevan mitään järjellistä syytä. Ehkä ei olekaan. Nuorille tutkijoilla tapaus on vaativa, eikä ole varmaa, selviävätkö he siitä, onneksi heidän apunaan ovat Elmeri ja Natso. Kinkkisten tutkimusten pyörteissä Iirikselle selviää jotakin myös hänen omasta elämästään. Hän epäilee olevansa muu, mutta onko, se jää luettavaksi. Kirjasarjan tulevissa osissa Murha hoitokodissa ja Murha autopitseriassa paljastuu monta muutakin asiaa, jos kaikki selviävät hengissä.

Miekan suojelija

Con Trollerin fantasiakirjassa Miekan suojelija vanhan kievarin pihasta löytyy pieni Ada-tyttö seisomassa lähes alasti lumihangessa vain lämmin pallo kaulallaan. Mistä hän on tullut ja miksi hän on säilynyt hengissä kirpeänä pakkasyönä? Tyttö itse ei tiedä voimistaan, mutta vähitellen ne alkavat selvitä, eikä mikään ole enää entisensä. Kievarin isäntäväkikin joutuu toteamaan että ihmeitä tapahtuu, eikä niitä kannata miettiä. Ada viihtyy parhaiten Lummelammella Taikametsän Tonyn seurassa. Eräänä päivänä hän kuulee oikean äitinsä kutsun ja pääsee perille omista salaisista voimistaan. Sen jälkeen salamat sinkoilevat ja tulipallot täyttävät taivaan siellä jossakin, missä hyvä ja paha käyvät viimeiseen taisteluun.

Lisätiedot ja kuvat: www.textix.net