DEKKARIT

Dekkarit -sivulla on kolme kuvaa, jotka kaikki ovat kirjan kansia.
Murha tuulipuistossa - ja vinkuparkissa   -kirjan kuvassa on rikkinäinen tuulimyllyn roottori, joka on räjäytetty. Yläosassa on teksti Iiris Varkialan tutkimuksia 3, alaossa kirjoittajan nimi Pentti Halme ja TextixKustannus.
198 sivua isbn 978-952-7488-05-8

Iiris Varkialan tutkimukset ovat edenneet jo kolmanteen kirjaan!

MURHA TUULIPUISTOSSA

Tutkijat Iiris Varkiala ja Johan Stacs saavat hoitaakseen ehkä kinkkisimmän juttunsa. Poliisikoiraksi kouluttautunut saksanpaimenkoira Natso on tietenkin mukana. Tuulivoimaa rakennetaan Suomeen melkein joka kylään ja yhdestä niistä, Kannonjoesta, tulee tuulivoiman vastustajien keskuspaikka. Paikkakunnalle on pesiytynyt myös erikoinen vinguttajien yhteisö, joka ärsyttää asukkaita raivokohtaukseen asti. Kirjailija Pentti Halme kertoo:

”KIRJAILIJAA EPÄILLÄÄN KOLMOISMURHASTA!”

Olen aina miettinyt miltä tuntuu olla epäilty ja tutkinnan kohteena. Nyt tiedän! Olen ollut pääepäilty, ehkä jopa ainoa epäilty, mystisessä murhajutussa, joka tapahtui kotikonnuillani Kannonjoen pienessä kylässä. Minut kavalsi hyvä ystäväni Miro, joka toi KRP:n tutkijat Huopanankosken leiriini. En syytä häntä sen kummemmin, olisivat he minut löytäneet jossakin vaiheessa joka tapauksessa.

Entä ne murhat? Ensin ammuttiin Tuulipuiston johtaja Aki Laurola, sitten Vinkuparkin kuminpolttajien nokkamies Jami Räikkä ja vähän ajan päästä katosi myös Tuulipuistoa kiihkeästi vastustavan liikkeen johtohahmo Lumi Puro. Poliisit päättelivät aivan oikein, että murhien taustalla oli henkilö, joka vastusti molempia hankkeita. Olen juuri sellainen henkilö.

Lue Murha Tuulipuistossa -kirjan alku

Murha hoitokodissa - valkoinen kuolema -kirjan kansikuvassa on valkoinen lääkeruisku, josta on juuri putoamassa tappava myrkkyannos. Teksti ylhäältä alaspäin: Valkoinen kuolema, Iiris Varkialan tutkimuksia 2, Murha hoitokodissa, kirjoittaja Pentti Halme ja TextixKustannus.
198 sivua isbn 978-952-7488-00-3

MURHA HOITOKODISSA

Iiris Varkialan tutkimuksia 2 -kirjassa sotaveteraani Elmeri joutuu hengenvaaraan – kuten moni muukin. Mutta Elmeriä ei niin vain nitistetäkään! Iiriksellä, Johanilla ja Natsolla on taas työtä melkein korviin asti. Onneksi apuna on tuttu mies, toimittaja Miro Korvenala. Natsosta tulee virallinen poliisikoira ja se palkitaan sankariteoistaan. Samalla paljastuu, että se on – varsinainen linssilude!

Kuvassa on saksanpaimenkoira Natso, joka on kaikkien Pentti Halmeen kirjoittamien jännityskirjojen sankari. Natso katsoo suoraan eteen kieli suusta roikkuen.
Vuh!

Sotaveteraani Elmeri on joutunut muuttamaan hoitokoti Kuusenoksaan. Siellä sattuu outoja sydänkohtauksia joissa ei kuitenkaan näyttäisi olevan mitää väärää – kunnes Elmeri yritetään myrkyttää! Hän saa riistettyä myrkyttäjältä valkoista ainetta sisältävän ruiskun ja soitettua KPR:n Iiris Varkialalle, joka ryntää paikalle poliisikoira Natson kanssa.

Lue Murha hoitodissa -kirjan alku

Voitte seurata itseoppineen poliisikoira Natson seikkailuja jo kolmessa kirjassa.

Murha Fiskarsissa -kirjan kannessa on vahvalla teräskettingillä kahlitut naisen kädet.  Lisäksi tekstit: Murha Fiskarsissa, kirjoittaja Pentti Halme sekä textix.net.
204 sivua isbn 978-952-69707-0-7

MURHA FISKARSISSA

Iiris Varkialan ja Johan Stacsin tutkimukset alkoivat tässä kirjassa. Siinä esiteltiin esimmäisen kerran myös saksanpaimenkoira Natso, joka sattuman oikusta joutuu Iirikselle ja paljastuu niin oppivaiseksi että se pätevöityy poliisikoiraksi.

Myös moni muu tulevissa kirjoissa esiintyvä hahmo ensiesiintyy tässä kirjassa, mm. Miro Korvenala, sotaveteraani Elmeri ja liikemies Keijo Keke Kuura.

Kirjan hirvittämät tapahtumat vievät tutkijat jos jonkinlaisiin ympäristöihin aina kinkyklubista lähtien, eikä hengenvaarallisilta tilanteilta voida välttyä.

Fiskarsin ruukin idyllisessä ympäristössä liikkuu outo hiippari, joka kiduttaa naisia hirvittävillä tavoilla. Kun ensimmäinen raaka surma paljastuu, paikalle hälytetään paikallispoliisin avuksi KRP:n nuoret tutkijat Iiris Varkiala ja Johan Stacs. Heidän ensimmäisestä isosta jutustaan tulee piinaava seikkailu aikaa ja kostonhimoista murhaajaa vastaan. Tärkeässä osassa on sotaveteraani Elmeri, ensimmäisen päättömän uhrin löytäjä. Hänen koirankäsittelytaitonsa ja tarkkaavaisuutensa auttavat ratkaisevasti tutkijoita.

Lue Murha Fiskarsissa -kirjan alku